Påskveckan på strana

 

Påskveckan inleddes i år med en städdag med  bra uppslutning av flitiga boende som hjälpte till att dra ihop skräp från vägrenar och stränder för att försköna vårt samhälle, så att vi alla kan visa upp ett rent samhälle för våra besökare.

Skärtorsdagen inledde helgen med en pubafton i lokalen som satte rekord i besökare som åt Gulaschsoppa och minglade med gamla och nya vänner och lyssnade på bandet ”I can tell” som gjorde en kortare bejublad spelning.

[hana-flv-player video=”http://www.halleviksstrand.se/wp-content/uploads/2012/04/I-can-tell039.flv” width=”480″ height=”320″ description=”” player=”4″ autoload=”true” autoplay=”false” loop=”false” autorewind=”true” /]

 

 Långfredagen var en dag som startade med solsken och lugnt väder som passade mycket väl för transport av ris och trä till påskevaken. Transporten genomfördes med hjälp av en flotte lånad av NCC vid hotellbygget. En åkare från Ellös hjälpte till att sjösätta flotten som bogserades ut till Söskär av ivriga Hälleviksstrandsbor, full med ris. Senare på eftermiddagen precis när arbetet var slutfört kom en skur med snöblandat regn.

 På påskafton kvällen tändes påskevaken på Söskär och på vändplan minglade en samling stranabor och tittade över viken på elden.

Påskdagen var en strålande men lite kylig dag med perfekt tillfälle för promenader i skog och mark som många utnyttjade.

Annandagen var det ett informationsmöte om LUP i lokalen med presentation av bland annat ”Mitt andra hem Hälleviksstrand” av Ali Gol.

Och annan information som kommer presenteras på LUP:sidan