STRANAS ÅRSTIDER

Öppen fotoutställning i Lokalen i sommar

Det finns många underbara motiv att fånga i och runtom vårt älskade Hälleviksstrand och många fina bilder med Strana-motiv har tagits av duktiga fotografer, amatörer och mer professionella. Tyvärr har det saknats tillfälle för dessa utövare att visa upp sina verk i en vidare krets. Detta vill vi ändra på.

Du kan nu visa upp det fina och specifika du fångat på bild av vårt samhälle. Det kan vara av öarna, havet, vikarna, ängar, berg, utsiktsplatser, soluppgångar, solnedgångar, underbara soliga varma stilla dagar, stormmoln och oväder, snöstormar, isvikar, vyer, båtar, bryggor, bodar, bersåer och dungar, blommor, rabatter, dörrar, nycklar, båtnamn på sjöbodar, snickarglädje, vägar, prång, trappor och stigar, möten, kalas, lekar, djur och människor, ja allt som gör Hälleviksstrand speciellt och fantastisk, allt som visar på mångfalden och variationsrikedomen i och runtom samhället, under årets alla skiften, därav temat ”Stranas årstider”.

Det är också möjligt att bidra med konstfoto, färglagda bilder, kollage – varför inte en svit om 7-10 bilder över hamnen under olika dramatiska väder- och ljusförhållanden. Anser man sig inte ha tillräckligt med bilder så finns ju tid att fylla på med nya vinter-, vår- och sommarbilder.

Vi startar nu upp projektet genom att bjuda in utställare. Redan har sex intressenter anmält sig. Så snart vi kommit upp i tio-talet lägger vi upp riktlinjerna i detalj och tar kontakt med var för att diskutera hur gå vidare med att välja bland befintliga bilder och/eller ta bilder under våren och sommaren fram till utställningen. Strax efter midsommar samlas vi för att diskutera urval, så att möjlighet ges att i god tid hinna kopiera, beskära, rama etc. Vi börjar då också informera brett om utställningen och bjuda in Hälleviksstrandsbor och övriga intresserade besökare från runtom på Orust. Vernissagen och utställningen genomför vi under tre-fyra dagar i Lokalen under Hälleviksstrandsveckan, sista veckan i juli.

Arrangemanget är helt ideellt för alla som engagerar sig. Inga avgifter eller kostnader tillkommer annat än för eget material. Om sedan utställare skapar intresse för sina verk som resulterar i beställningar så är det bara en bonus.

Var varmt välkommen att anmäla ditt intresse att medverka till hakanbergendahl@gmail.com.
Ta chansen att visa upp dina finaste bilder under kul och opretentiösa former.

Sällskapet StranasHistoria  
genom Håkan Bergendahl