Aktiv fritid

Hälleviksstrand erbjuder många tillfällen till avkoppling och aktiviteter, av naturliga skäl med nära koppling till skärgård och hav, såväl sommartid som resten av året.

Under flikarna nedan presenteras ett stort antal möjligheter till aktiv fritid, allt från bad och simskola, fisketurer, jollesegling och seglarskola, tennisplan att hyra etc, till turer i det kärva kustlandskapet utefter vandrings- och cykelleder. För båtfolket finns ett utökat antal båtplatser och för golfare ligger Orust GK inte långt bort.

Musikaliska föreställningar bjuds sommartid i Hälleviksstrands kapell och, av annan karaktär, i det nyöppnade (påsk 2012) microbryggeriet på Hamnplan. I närområdet finns Tofta Gård med parkunderhållning med kända artistern, liksom på Nösunds Värdhus. StranasUkkar och Boulespelarna välkomnar gammal och ung att delta. Föreningen Lekplatsen håller Ängen tillgänglig för de yngsta för bollspel, brännboll och varje Midsommar samlas hela samhället med gäster till dans runt stången.

Välkomna att ta del av allt Hälleviksstrand har att bjuda.

Bastu

Boule

Det finns två boule-banor i Hälleviksstrand som är tillgängliga för att spela på för gäster och boende. Det finns också en aktiv boule-grupp som spelar regelbundet sommartid under otvungna former, gärna kombinerat med picknick. Alla är välkomna att komma med.

Båtliv

Med hela Västerhavet, Käringfjorden och ”Sjösexan” rakt västerut  cirklar mycket av livet i Hälleviksstrand kring båtning med motor- och segelbåtar. De många öarna, kobbarna och skären och det salta, rena vattnet ger tillfällen till ett rikt båtliv med segling, fiske, sol och bad i naturhamnar utanför, på svaj i Kryssarklubbsbojar eller tryggt förtöjd i …

Lekplatser

Mitt i centrala Hälleviksstrand finns Ängen som drivs av Föreningen Lekplatsen.  Ängen är en fristad och tummelplats för barn i alla åldrar för aktiviteter som fotboll, brännboll, kubb etc. På Ängen firas också traditionsenligt Midsommar med stång, musik, lotterier etc, en aktivitetet som genomförs i samarbete med Föreningen Lekplatsen och …

Tennis

Hälleviksstrands Tennisklubb grundades 1980 och ägs och sköts med omsorg av andelsägarna. Tennisbanan ligger väl skyddad för vind I skogspartiet bakom kyrkan. Underlaget är grus och banan håller hög klass. Bokningen görs vid kiosken på hamnplanen. Förutom andelsägarna är andra intresserade välkomna att hyra banan för spel.

Vandringsleder

Porsnäs fyr, foto Fredrik Wallerius Hälleviksstrands stigar och leder på västra Orust sträcker sig totalt över ca 25 km i och runt samhället med förbindelse till Edshultshall.
Området runt samhället bjuder på fantastiska vandringsleder i en mycket omväxlande och varierande natur med många intressanta kulturplatser i och runt samhället. Flera leder slingrar sig fram genom den …

Yoga

I Hälleviksstrand erbjuds yogaklasser som leds av mig, Eija Andelin. Vi håller till i Hällevik Yacht Club. Avsluta din helg/börja din vecka med Välgörande Yoga. Under 1t 15 min kommer vi att göra rörelser som mjukar upp musklerna och minskar spänningar. Vi avslutar med avslappning/meditation. Det finns idag många varianter av Yoga – denna 5000 …