Vad händer i Magasinet ?

Bröderna Ali och Adde Gol

 

Hammarslagen ljuder över Hamnplan och flitens lampa lyser innanför avskärmningarna. Vad sker och vad månne bliva i Magasinet? Vi tittade in som hastigast för en pratstund med bröderna Ali och Adde Gol, som nu flyttar in Magasinet med ambitionen att det ska bli Hälleviksstrands nya mötesplats. Och de kommer att driva två företag i ett, en restaurang och ett bryggeri.

Restaurangen, Mitt Andra Hem i Hälleviksstrand, blir en sommarkrog med live-underhållning. Man tänker sig att engagera artist- & eventkontakter i Göteborg också i Hälleviksstrand, men hoppas också att lokala förmågor hör av sig. Det kommer att bli mestadels musik i genrerna jazz, rock, pop, soul och country, men med möjligheter för andra kategorier av musiksmak. Man ska också försöka att få till stand-up shower, improvisationsteater, samt klubbkvällar & temakvällar.

– Vi siktar på en smygstart under påskhelgen, med den stora öppningen i juni, säger Ali och Adde. Vi vill inte gärna avslöja inredningen ännu utan vill att det ska bli en positiv överraskning.

Matinriktning är inte bestämd ännu, men tanken är att det skall finnas mat för alla plånböcker, utan att ta bort kvalité. Det kommer att finnas plats för drygt 60-talet sittande gäster inomhus, och när ett utedäck blivit klart, kanske ytterligare ett 30-tal gäster. Restaurangen kommer eventuellt också att rymma en ”skafferidel” med ett begränsat sortiment dagligvaror – om det finns underlag för det.

Den andra delen av verksamheten är ett så kallat nanobryggeri, Gol Brothers Brewery, med inriktning på öltillverkning & ölskola. Tanken är att bryggeriet skall tillgodose god handgjord öl till restaurangen samt hålla företags- och privatarrangemang för intresserade. Inriktningen är öltyper som Ale( Pale ale, Brown ale, Dark ale, Special ale), Veteöl (Weissbier) samt Ekologisk öl.

Vi hälsar bröderna välkomna, önskar dom lycka till med fortsatta arbetet och ser fram mot en lite annorlunda sommar.