Tillbaka till Aktiv fritid

Båtliv


Med hela Västerhavet, Käringfjorden och ”Sjösexan” rakt västerut  cirklar mycket av livet i Hälleviksstrand kring båtning med motor- och segelbåtar.

De många öarna, kobbarna och skären och det salta, rena vattnet ger tillfällen till ett rikt båtliv med segling, fiske, sol och bad i naturhamnar utanför, på svaj i Kryssarklubbsbojar eller tryggt förtöjd i Hälleviksstrands hamn.

Närsamhällena med Mollösund i söder, Käringön i väster och Gullholmen/Hemanö i norr erbjuder ett utökat antal hamnplatser och möjligheter för proviantering och nöjen med krogar och caféer.

Hälleviksstrand har ett mycket aktivt båtsällskap, Hälleviksstrands Kappseglingssällskap, HKSS , med seglarskola, uthyrning av jollar och kappseglingar, bland annat anordnar man varje år i augusti i samarbete med Käringöns segelsällskap Hermanö runt.

Gästhamn

Hälleviksstrands Gästhamn
Säsong: 1 maj – 15 september.
Drivs av Orust Kommun. Gästplatser:
Det finns 8 st. gästplatser, som är belägna längst ut på  första flytbryggan på styrbord sida, när man kör in i hamnen. Servicedel:
Bakom den stora vita byggnaden mot land, ligger de mindre röda servicehusen.
Här finns WC, duschar, tvättstuga, sophus och hamnkontor. Övrigt:
Strax bortom servicehusen finns en grillplats …

Båtplatser

Hälleviksstrands Hamn Säsong: 1 maj – 31 oktober
Drivs av Orust Kommun
Tel: 0304-33 40 00
Orusts Kommun’s info om hamnen Hamnen har plats för 144 st. fasta båtplatser och är belägen inne i centrala samhället samt
innanför badplatsen.
Båtplatskön administreras av Orust Kommun dit anmälan …